Inicio » Evolución Humana » 001. Evolució Humana: convencions taxonòmiques al voltant d’Homo sapiens

001. Evolució Humana: convencions taxonòmiques al voltant d’Homo sapiens

No és un caprici que qualsevol nom taxonómio d’una espècie, com Homo sapiens, s’hagi de escriure en cursiva. L’obra Sistematica Naturae (1735) de Carolus Linnaeus va definir les normes de nomenclatura taxonòmica i classificació científica dels organismes en classes, ordres, gèneres i espècies. Les convencions faciliten la comprensió del procés evolutiu. En la classificació científica, cada espècie rep un nom binomial, on primer se n’indica el gènere i després l’espècie utilitzant els dos termes (gènere i espècie) en llengua llatina, en cursiva o subratllats. Així, els humans pertanyen al gènere Homo i a l’espècie Homo sapiens, que es pot abreujar com H. sapiens o H. sapiens.

Les noves tecnologies dificulten el respecte a aquestes normes bàsiques. Sense anar més lluny, el títol d’aquest blog no permet itàliques ni subratllat, per defecte el meu oridnador inserèix majúscula després d’un punt (H. Sapiens) i la prensa escrita és reticent a escriure el nom especific en cursiva i preferèixen utilitzar cometes: ‘Homo sapiens’. És una pràctica obligada utilitzar itàliques per noms en llatí i subratllat en l’escritura a mà (per raons obvies).


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Widget de texto de la barra lateral

Se trata de un widget de texto. El widget de texto te permite añadir texto o código HTML en cualquier barra lateral del tema. Utiliza el widget de texto para mostrar enlaces, imágenes, HTML, texto o una combinación de todos estos elementos. Edítalos en la sección Widget del Personalizador.
A %d blogueros les gusta esto: